Curve Light

3 Tips om facturen sneller betaald te krijgen in de verzekeringsbranche

Tip 1 - Aankondiging | Voorkom dat klanten verrast worden met een factuur

Breng jouw klanten op de hoogte dat er binnenkort een factuur aankomt zodat zij het geld hiervoor alvast reserveren. Een aankondiging kan op verschillende manieren worden aangeboden, denk hierbij aan: sms, e-mail of zelfs een robocall. Een factuur aankondigen lijkt misschien overdreven, maar zal door jouw klanten als zeer prettig ervaren worden.

Tip 2 - Gemak | Maak het je klant zo makkelijk mogelijk

Je wilt als organisatie natuurlijk de factuur zo snel mogelijk betaald te krijgen. Waarom zou je het jouw klant dan moeilijk maken door hen zelf de gegevens over te laten nemen, de kans op fouten te vergroten en een onzeker gevoel te geven bij het invoeren van de gegeven? Biedt jouw klanten het gemak van digitaal betalen. Stuur in plaats van een factuur met acceptgiro een factuur met QR-code. Gemakkelijk in te scannen met alle smartphones en direct te voldoen via de bankapp. Of nog beter, stuur een mail of sms met betaallink. Zodat de klant deze direct, via de telefoon, kan voldoen. Hoe minder handelingen de klant uit moet voeren de sneller de factuur wordt voldaan.

Net als Nationale Nederlanden jouw facturen 6 dagen sneller betaald krijgen?

Neem contact op

of bel: 085 - 273 7494

Tip 3 - Opvolging | Volg openstaande facturen consistent op

Is een factuur nog niet voldaan volg deze dan altijd op. Stuur je klant een herinnering via e-mail en sms. Of maak, net als Nationale Nederlanden, gebruik van een robocall om de klant automatisch na te bellen en deze direct mogelijkheid te geven de openstaande factuur te voldoen.

Bonus - Automatiseer | Hoe sneller je reageert hoe eerder jouw klant betaalt

Aanmaantrajecten kun je uitstekend automatiseren. Maak, net als Quintes, gebruik van de debtor process automation software van Mail to Pay om deze automatiseringsslag te maken. Bouw eenvoudig je ultieme aanmaantraject en maak gebruik van machine learning om jouw klanten op de beste manier te benaderen.

Ook jouw facturen sneller betaald te krijgen

Laat dan geheel vrijblijvend je gegevens achter.